Results 1 to 10 of 10

Thread: VS running rough, misfiring under load

  1. #1

    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    38

    Default VS running rough, misfiring under load

    Hi all, have a VS V6, was running a little rough and had done everything except replace the ignition leads.

    After replacing the leads and it was running beautifully and was the gutsiest it's been for a long time when I planted the foot on the accelerator. This lasted only a couple of days and now it's running like a POS, especially when the revs get over 2000. Any thoughts?

  2. #2
    88GreenVN's Avatar
    88GreenVN is offline Next Exit Left
    Ride
    1954 Morris

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Port Pirie
    Posts
    6,754

    Default

    You may have a dead coil.
    Red 04 V6 VZ Executive wagon soon a Green S/C VY
    and 1 Dangerous non ABS VN wagon

  3. #3
    Ride
    VT COMMODORE

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    104

    Default Running Rough

    Buy about 3-4 cans of Carby cleaner. Take the air intake off and spray out inside the throttle. You will see black carbon pouring out. Take off the EGR valve and clean it too. Also, do all the sensors and plugs around this area (also the sensors inside the air intake tube).

    It will be hard to start afterwards and will shoot a massive cloud of smoke, but you will notice instant performance. Perfect starting and running.

    Do this every 4 weeks for about 6mths.

  4. #4

    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    38

    Default

    I'll give that a bash, already put in some of that injector cleaner in the tank to see if that works. It's something to do with the 3rd cylinder, took of the injector lead to that and the idle didnt change. Cheers for the info

  5. #5
    Ride
    vs commodore

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Tamworth NSW
    Posts
    6,805

  6. #6

    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    38

    Default

    Quote Originally Posted by 88GreenVN View Post
    You may have a dead coil.
    Two dead coils it was. Seems coincidental that the coil pack experienced problems soon after replacing the leads.

    Should there be error codes coming up with that? I kept getting a 12.

  7. #7
    Ride
    VS 1997 equipe v6 shitbox

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    frankston
    Posts
    1

    Default

    NEED HELP!!
    My 97 vs 6cyl idles like a bag of shit, like its short of fuel, kind of hunting revs, and its up and down all the time hot or cold. runs beautiful when u put ur foot down and thrash it, but really struggles just to cruise along and misses if ur not giving it a gut-full.
    Ive done plugs, leads, coil pack, intake manifold gasket, injectors and im ####ing stumped.
    anyone have any idea's????

  8. #8
    Ride
    vs berlina

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    7

  9. #9
    delcowizzid's Avatar
    delcowizzid is online now on holiday
    Ride
    в∞ѕтεכ √&

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    NZ
    Posts
    5,943

    Default

    fit a crank angle sensor and see how it goes mine used to miss at idle and shudder/miss when cruising was the cas on its way out
    I tune the oldschool way fear on the passengers face and knuckle colour cant go wrong
    tabbacco is still my favorite vegetable

  10. #10
    Ride
    vs Excecutive 3.8l v6

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Auckland
    Posts
    8

    Default

    I think I have the same problem with mine I will look into it to....thanx

Similar Threads

  1. 97 VT Misfiring under load............
    By gobes32 in forum VT - VX Holden Commodore (1997 - 2002)
    Replies: 22
    Last Post: 02-07-2013, 04:03 AM
  2. Misfiring under load after a oil pressure switch problem
    By grim596 in forum VN - VP Holden Commodore (1988 - 1993)
    Replies: 11
    Last Post: 24-07-2009, 08:47 PM
  3. vr running rough under load :(
    By ryan1980 in forum VR - VS Holden Commodore (1993 - 1997)
    Replies: 0
    Last Post: 24-05-2009, 08:31 PM
  4. rough idle / misfiring after trans service
    By petec in forum VR - VS Holden Commodore (1993 - 1997)
    Replies: 4
    Last Post: 26-01-2009, 10:51 AM
  5. Rough ideling/Misfiring & stalling
    By Jarro_sparrow in forum VR - VS Holden Commodore (1993 - 1997)
    Replies: 14
    Last Post: 27-04-2008, 05:18 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102