Results 1 to 4 of 4

Thread: Limp Mode

  1. #1
    Ride
    LX6 Adventra

    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    22

    Default Limp Mode

    Hi All

    Has anyone had the 190kw motor go into limp mode (not sure if thatís the right terminology)?? On the open road at the weekend I went to overtake and the car went from 5th back to 3rd gear as normal, on the shift into forth the gearbox made a loud clunk and ESP fail came up on the dash as well as putting the car into limp mode. I made it to the next town and found at low speed the brakes were grabbing without me applying them. I called Holden Customer Care who sent out the NRMA who proceeded to disconnect the battery to reset the system so I could continue my trip. I returned the car to my dealer yesterday only to find that the error codes were no longer there as the battery had been disconnected.

    I cannot make the car fail again and now donít feel comfortable when overtaking. Has anyone had a similar problem???

  2. #2
    Burnout_bro's Avatar
    Burnout_bro is offline Donating Member
    Ride
    HYPER VX SS/ R33 GTST

    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    577

    Default

    did you disconnect the battery at any time before you had this problem? if so your ecu needed too reset itself, if you ever remove a lead from the battery, turn your ignition all the way up (before you start the car) put in every gear for about 20 seconds then put back in park and turn on the car, rev at around 2500rpm for 20 seconds and you are right too go.

  3. #3
    impulsesv6's Avatar
    impulsesv6 is offline Alloytec Garage
    Ride
    A quick Alloytec

    Join Date
    Dec 2006
    Location
    brisbane, QUEENSLAND
    Posts
    601

  4. #4
    JD's Avatar
    JD
    JD is offline Donating Member
    Ride
    1.6L Turbo Holden Croooooooooooze

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Deep South, SA
    Posts
    1,716

    Default

    i would say its some rare niggling problem with the computer management, holden's still hasn't got all the bugs fixed yet, i'd just take it easy and see how it goes
    We got rep back, yaaay!

Similar Threads

  1. Limp Mode
    By martrogers in forum VZ Holden Commodore (2004 - 2006)
    Replies: 7
    Last Post: 14-10-2007, 06:18 AM
  2. limp home mode
    By harry3 in forum VL Holden Commodore (1986 - 1988)
    Replies: 1
    Last Post: 27-07-2006, 02:56 AM
  3. limp home mode
    By harry3 in forum VL Holden Commodore (1986 - 1988)
    Replies: 10
    Last Post: 24-11-2005, 08:17 AM
  4. Turning off limp mode?
    By garfa in forum VR - VS Holden Commodore (1993 - 1997)
    Replies: 1
    Last Post: 11-09-2005, 03:36 PM
  5. ecu still in limp mode
    By Juzzy in forum VR - VS Holden Commodore (1993 - 1997)
    Replies: 3
    Last Post: 05-09-2005, 02:51 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100