Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Anyone Have Sharp Mini Hifi System??

frenzal_tom

New Member
Joined
Oct 10, 2005
Messages
105
Reaction score
0
Points
0
Age
35
Location
Pakenham, Vic
Website
www.myspace.com
Members Ride
VS2 Berlina
was playing music last sat nite and for some unknown reason on the screen it displayed 'PROTECT' on the net it says something to do wif speaker connections but they are fine
so has anyone had the same problem???
 

andyman

The Only 6sp VZ Wagon
Joined
Mar 29, 2005
Messages
3,783
Reaction score
64
Points
48
Age
31
Location
Orange, NSW
Members Ride
2012 BT50 4x4, 84 Hilux 4x4 & 05 Husky TE450
i think that means u have a short somewhere along the lines, check and clean terminals or cut the end of the wire off and strip the end again, or, there might not be enough contact between the wire and terminal

or

how loud do you have it?
 

garfa

New Member
Joined
Aug 29, 2004
Messages
1,937
Reaction score
22
Points
0
Age
34
Location
SE Victoria
Members Ride
VY SS
easy! the amp went into protection mode because it was being driven too hard.
 

Pretender

Brain function fading .
Joined
Oct 2, 2005
Messages
575
Reaction score
24
Points
0
Age
53
Location
Sunny Rockingham WA
Members Ride
Pajero LWB Wagon, Power/economy what's that ???
I agree

garfa said:
easy! the amp went into protection mode because it was being driven too hard.
Sounds right to me. I have a Sony 5 disc DVD system that does the exact same thing if you run it too long too loud and the amp gets too hot.

Sony may be more advanced than Sharp as mine displays "Protection" not just protect.:yeah:
 
Last edited:

Troy711

Retired Old Fart
Joined
Dec 13, 2003
Messages
7,693
Reaction score
163
Points
63
Location
Canberra, ACT
Website
forums.justcommodores.com.au
Members Ride
2011 Mitsubishi Pajero GLS
Pretender said:
Sounds right to me. I have a Sony 5 disc DVD system that does the exact same thing if you run it too long too loud and the amp gets too hot.

Sony may be more advanced than Sharp as mine displays "Protection" not just protect.
out of interest, how old is your sony system?

EDIT: dont worry, just read it was a DVD system, not a hifi :p
 

Pretender

Brain function fading .
Joined
Oct 2, 2005
Messages
575
Reaction score
24
Points
0
Age
53
Location
Sunny Rockingham WA
Members Ride
Pajero LWB Wagon, Power/economy what's that ???
It is actually a complete HI-FI probably about five years old.
 

Pretender

Brain function fading .
Joined
Oct 2, 2005
Messages
575
Reaction score
24
Points
0
Age
53
Location
Sunny Rockingham WA
Members Ride
Pajero LWB Wagon, Power/economy what's that ???
How?

frenzal_tom said:
so how do i correct the problem?
With mine I just have to wait until it cools down and starts functioning again.
For some reason it only seems to occur when playing tapes or when the video is run through it.
 
Top