Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Car wont start, Battery is fully charged And new 2016 VFII SSV

AshSwitch

New Member
Joined
Feb 2, 2020
Messages
2
Reaction score
0
Points
1
Age
38
Location
Newcastle NSW
Members Ride
VF 2015 Cubsport
Hi all, Need some help, Car has been flat Last few start's so Saturday it started with new battery , But other battery seems fine as well, Anyway Brought new one to try the process of elimination, connected newer battery it sparks at connectors fully charged in boot, Car is completely dead, Car only has power, So headlights, interior lights, dash, Only if I trickle charge the engine bay using the Holden Commodore VF HSV Genuine Positive Battery Terminal in bay with a battery or trickle charger, when I go to start the car it just ticks and nothing. Drove car yesterday running perfect, Came home went inside 10 min later Went to move into Garage and well here i am, Doing my head in, Any help or direction would be great, Thanks
 

Attachments

  • 342519026_253529880582613_7649721570530658525_n.jpg
    342519026_253529880582613_7649721570530658525_n.jpg
    32.6 KB · Views: 161
  • 343117042_763001415417149_5410698429602711907_n.jpg
    343117042_763001415417149_5410698429602711907_n.jpg
    278.8 KB · Views: 153
  • 342534631_209734275097365_2784299500741250921_n.jpg
    342534631_209734275097365_2784299500741250921_n.jpg
    322.3 KB · Views: 131
  • 342970868_631621234987496_4957568493713848524_n.jpg
    342970868_631621234987496_4957568493713848524_n.jpg
    321.2 KB · Views: 155
Last edited by a moderator:

BlackVXGTS

Well-Known Member
Joined
Aug 14, 2004
Messages
5,493
Reaction score
2,503
Points
113
Location
Melbourne, SE
Members Ride
GEN-F2 GTS A6, VS Clubsport 185 A4
Are you sure that you installed the new battery with the polarity the correct way around?
 

BlackVXGTS

Well-Known Member
Joined
Aug 14, 2004
Messages
5,493
Reaction score
2,503
Points
113
Location
Melbourne, SE
Members Ride
GEN-F2 GTS A6, VS Clubsport 185 A4
Yes. Your comment that "it sparks at the connectors" had me a bit worried. Sparks can mean electrical spikes that can damage electronics and fuses. Have you checked your fuses? Have you tried disconnecting the battery for five minutes or so and then reconnecting?
 

Redline457

Well-Known Member
Joined
Jan 31, 2017
Messages
320
Reaction score
262
Points
63
Location
Melbourne
Members Ride
VF1 6.6 Litre Stroker SSVR A6
Hey AshSwitch, what was the outcome ??
 
  • Like
Reactions: Lex
Top