Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Change VT dash cluster from 1 to 3 windows

MattLee

New Member
Joined
Jan 14, 2008
Messages
6
Reaction score
0
Points
0
Age
31
Location
Mildura
Members Ride
VT Commodore
I have a 1998 V6 VT Berlina witht he 3 window dash cluster that was recently written off :rip:
I've bought a 1998 V6 VT Executive I've been in the process of changing things over between the 2 cars and was wondering:
Can i just do a straight swap with the clusters (I've been searching the forums for a few days now there seems to be some mixed reactions)
Apparently an airbag light will come on
The odometer in the exec is 230k and the berlina was 220k (So i think i have to go to a holden dealer to get them to use a tech 2 to change the kms and reset the airbag lights?)
I think thats all i need to know. Any help is appreciated
 

TonyJZX

Member
Joined
Jul 25, 2010
Messages
557
Reaction score
3
Points
18
Location
East Coast
Members Ride
Commodore M6
tech 2 reprogam

can be $50 or $250 depending on who does it
 

MattLee

New Member
Joined
Jan 14, 2008
Messages
6
Reaction score
0
Points
0
Age
31
Location
Mildura
Members Ride
VT Commodore
Aw well, cant hurt to just plug it in and see how it goes, worst comes to worst just change it back i spose.
Now i gotta find a thread on how to pull it apart lol
 

anarklov3r

Member
Joined
Aug 18, 2008
Messages
661
Reaction score
5
Points
18
Location
Melbourne
Members Ride
2007 WM Caprice
You cant reprogram your ODO to match your old KM's easily. You have to go to a cluster specialist and will cost $200+, not worth it. Airbag light WILL come on if configuration is different. also, your berlina would have had climate, that will also need to be changed in your cluster.
 

thekid93

New Member
Joined
Oct 9, 2010
Messages
293
Reaction score
2
Points
0
Location
brisbane
Members Ride
vt s pack
try taking out ur battery b4 you change them over?

not sure if it work, but thats what i heard

for the airbag light that is
 

wrx884

WA's ASR Rep
Joined
Mar 28, 2006
Messages
3,687
Reaction score
35
Points
48
Age
37
Location
Perth
Members Ride
VT Exec/ VT L67 Spac, 5L VP Calais, 77 TC Gemini
if ur belina cluster has the white back housing it can b changed no worries with a tech 2. but theres a few more features in the belina cluster over the exec 1 so u'll need 2 get other things rest and adjusted 2 suit say like ur pre tensioners, diff ratio (if changed) wheels size ect.... aswell as ur air bag will need re programing. Dr bob on this forum does them. did mine years back 4 only $150

If u got the black housing u should b fine also as it has less KMs u can always add on the KMs but u cant take them off if the cluster has gone over 100kms. Black housing = VX cluster, White housing = VT cluster

climate control wont have anything 2 do with the cluster im pretty sure as thats a BCM job
 

Dayvo

Because i can
Joined
Apr 28, 2005
Messages
2,524
Reaction score
3,574
Points
113
Age
64
Location
South East,Victoria
Members Ride
VE SV6 Series 2
Dr Bob is doing one for me . The info needed is engine & trans type, tyre size, airbag setup, cruise, lpg, trac control and climate control .
 

MattLee

New Member
Joined
Jan 14, 2008
Messages
6
Reaction score
0
Points
0
Age
31
Location
Mildura
Members Ride
VT Commodore
Seems like a pretty major hassle, Seriously rethinking whether i want to swap them now haha
 

wrx884

WA's ASR Rep
Joined
Mar 28, 2006
Messages
3,687
Reaction score
35
Points
48
Age
37
Location
Perth
Members Ride
VT Exec/ VT L67 Spac, 5L VP Calais, 77 TC Gemini
Theres no hassle its all plug and play. who eva uses the tech 2 unit 2 change ur cars details ect.... just needs ur cars details that the cluster is goin into so everything matches again.
 
Top