Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Got dash lights, got power, but no crank - 2000 VX V6 wagon

VXdriver

New Member
Joined
Jun 19, 2010
Messages
7
Reaction score
0
Points
0
Members Ride
VX Executive S1 Wagon
No crank on my VX V6 auto!

I started my car to move it out of the driveway with no problems. Came back 30 minutes later to move it back and I've got no crank. Remote button working/unlocks doors no problems. Got power, all lights on the dash, radio on etc. When I turn the key the power aerial starts to go down, the radio cuts out as you turn past accessories (standard -as it always does when you crank/start the car), dash lights remain on the dash and dont drop voltage asyou turn the key. BUT NO CRANK AT ALL. Doesnt click, doesnt have any reaction under the bonnet.

Any ideas on where to start?? Also I remember on the VN/VP's that you use to be able to bridge the terminals on your ECU plug to pull out codes/faults from the computers. Does anyone know if you can still do that with the VX's??
 

acarmody

Donati..Whoa Green
Joined
Apr 29, 2007
Messages
5,920
Reaction score
47
Points
48
Location
Brisbane
Members Ride
VX Berlina
First make sure its in Park or Neutral. I know that it sounds silly......
 

VXdriver

New Member
Joined
Jun 19, 2010
Messages
7
Reaction score
0
Points
0
Members Ride
VX Executive S1 Wagon
Yep

Not such a silly thing to say, people do do it - but yes it wont start in park or neutral. First thing I checked.....
 

psycho_smurf

Donating Member
Joined
Aug 24, 2010
Messages
40
Reaction score
28
Points
18
Location
Rockhampton
Members Ride
2003 Crewman V6
Check this page out for the error code how-to... I would also try swapping out some of the relays in the engine bay, just dont change the low speed fan relay cause it's a different layout than the rest and the fan will come on constantly and drain your battery.

ERROR CODES VT/VX
 

VXdriver

New Member
Joined
Jun 19, 2010
Messages
7
Reaction score
0
Points
0
Members Ride
VX Executive S1 Wagon
Cheers

Cheers and thanks guys. Got it sorted and up and running again....

Wasnt anything to do with codes, just a dodgy solenoid on the starter
 

graham7773

Active Member
Joined
Oct 6, 2008
Messages
1,053
Reaction score
15
Points
38
Members Ride
VT Acclaim Wagon
Does that mean that I don't have to suggest trying the solenoid for working?
 

klee

New Member
Joined
Feb 15, 2012
Messages
1
Reaction score
0
Points
0
Location
ravensthorpe
Members Ride
2005 vx commodore v6
i have the same problem at the moment.. will have to do the same i reckon...
 
Top