Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Help VT 2000 Supercharger misfire?

shadowatcher

New Member
Joined
Apr 2, 2018
Messages
9
Reaction score
1
Points
3
Age
42
Location
New Zealand
Members Ride
Commodore VT
Hey all,

What have i done :(. Replaced inlet gasket, re-kit injectors, flush cooling system. Now its misfireing and fuel appears to be running down the block by cylinder 1. Ive replaced sparkplugs and coils. When replacing plugs i noticed 3 out of 6 were wet. Ive checked vac hoses, plugs. Im not sure what ive done or what to do next. Any info and help would be awesome.
Thanks in advance.:D
 

ant797

Active Member
Joined
Nov 29, 2012
Messages
655
Reaction score
100
Points
43
Location
bunbury
Members Ride
vy s
did you forget an injector oring or pinch it putting it in or even accidently left an an old one in there and doubled up on an oring
 

Utel67

Active Member
Joined
Jul 15, 2019
Messages
341
Reaction score
144
Points
43
Location
Tasmania
Members Ride
Vs s3 ute
Take vacuum hose of fuel pressure regulator and see if it's leaking
 

commodore665

expat Saffa
Joined
Dec 30, 2011
Messages
2,812
Reaction score
2,221
Points
113
Age
52
Location
New Zealand via Cape Town
Members Ride
2005 SV6 & Alfa Romeo 156 V6
possibly pinched an o-ring on the injector seats , or as above , fuel pressure regulator
 

Utel67

Active Member
Joined
Jul 15, 2019
Messages
341
Reaction score
144
Points
43
Location
Tasmania
Members Ride
Vs s3 ute
We're all the wet plugs from the same side of the engine?

Have you checked for fault codes maybe O2 sensor causing over fueling.
 

shadowatcher

New Member
Joined
Apr 2, 2018
Messages
9
Reaction score
1
Points
3
Age
42
Location
New Zealand
Members Ride
Commodore VT
Ok, no leakage from vac hose. Removed injectors and sprayed brake clean through them, i did notice when i shock the injectors i could hear a rattle but a couple had no rattle? Re installed injectors car ran abit better then started missing again with fuel running down the block and alot of fuel comeing out of exhust o_O. Injector failing?
 
Top