Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

help with a wiring issue PLEASE(grrrrrr)

M

Mountain

Guest
Hey all,

I searched the forums and cant seem to find an answer so heres my issue.
Am installing a pioneer deh-p7550(the older model not this years /last years one) into a vx ss series 1.
*Have wired the yellow power wire of headunit to the orange/black(not orange/white for some reason) power wire from car.
*Red accessories wire to yellow accessories wire of car
*Black to Black/white earth wire (earth is earthed)
*Blue wire from head unit is a remote wire for amp connection
*Have checked fuses

The head unit just wont seem to come on. Do i need to connect an illumination wire? Have i missed something? Very frustrating? Do i need to use the yellow/red constant 12v output for something before the head unit will turn on? Very frustrated!

Thx in advance for any help

Andy
 

daron

wizfiz
Joined
Mar 28, 2006
Messages
1,420
Reaction score
28
Points
48
Location
adelaide
Members Ride
VE SSV
make sure all fuses are ok
if red wire has llittle plastic tube on it cut it out and buypass it
the colors you say are corect and it should work
 
M

Mountain

Guest
make sure all fuses are ok
if red wire has llittle plastic tube on it cut it out and buypass it
the colors you say are corect and it should work
YES! it does have a little white cble tie around! Could this be the problem?

also have this

http://www.service.pioneer-eur.com/peeservice/instrmanuals.nsf/0/3E6188D72B53370AC1256D490041ABB0/$File/CRD3766_DEH-P7500MP.pdf

could u have a look on page 5. i dont seem to have a "no. 18 orange/white lighting" on the rear of my unit will this matter?

and soz but one more question should i connect my yellow/red constant to the accessories aswell?

cheers man much appreciated
andy
 

brohawk

New Member
Joined
May 18, 2006
Messages
518
Reaction score
3
Points
0
Location
adelaide
Members Ride
vp calais
no you need a constant 12v source and a 12v acc source you cant have one without the other you need 2 power wires
 

garfa

New Member
Joined
Aug 29, 2004
Messages
1,937
Reaction score
22
Points
0
Age
34
Location
SE Victoria
Members Ride
VY SS
well you do know the car need to be turned on to start or ACC before the h/u comes on? just something simple.
use a dmm to test the power wires aswell.
 

Sorak

Member
Joined
Jul 29, 2006
Messages
34
Reaction score
1
Points
8
Location
Newcastle
Members Ride
VZ SV6
Something else that's easy to overlook is the small blade fuse at the back of the unit...
 
M

Mountain

Guest
well you do know the car need to be turned on to start or ACC before the h/u comes on? just something simple.
use a dmm to test the power wires aswell.
ye lol made sure i tried that
 

semi

GOD
Joined
Aug 10, 2005
Messages
902
Reaction score
7
Points
0
Age
33
Location
WA
Members Ride
VR exec wagon
we really cant tell you much until you use a multimeter (dmm) to check that theres 12V on all those wires
 
Top