Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Odometer Led Display Back Light Intermittent.

Nut Kracker

Donating Member
Joined
Oct 18, 2012
Messages
4,760
Reaction score
129
Points
63
Age
60
Location
Echuca Vic.
Members Ride
VT SS 304ci (195i)
Hey all.
Over the last few days, the back light in the led odometer display has been intermittently going on and off.
It has a blue Led in it which I know is good.
I have changed it over to other Leds and also to normal filament globes to eliminate that problem, but it still exists.
I have also changed the bulb holder and checked all connections to the best of my ability.

Does anyone have a clue as to where that light gets its power from, as it is always on when the ignition is on?
Am I correct in assuming that it's a direct feed from the ignition or the light switch?

Thanking you in anticipation......
 

Tasmaniak

Not a valid input....
Joined
Apr 30, 2005
Messages
8,094
Reaction score
122
Points
63
Age
37
Location
S.E. Melbourne
Website
www.ranjinstallations.com.au
Members Ride
VR Stato, C180 Kompressor, Prado and Ka
not sure where it receives power from but start looking for dry joints or cracks on the circuit board.
 

uniacidz

Harden the Frak Up
Joined
Dec 13, 2011
Messages
2,265
Reaction score
168
Points
63
Location
Sideneee
Members Ride
VE Berlina
Dunno the wiring colour, but can sort that out using the diagram and also checking the pins
Yes large pic

If all the contacts are clean, then yes as Tasmaniak mentioned, might be wise to check out for any dry solders.

This is a pic of the connector harness.
 

Nut Kracker

Donating Member
Joined
Oct 18, 2012
Messages
4,760
Reaction score
129
Points
63
Age
60
Location
Echuca Vic.
Members Ride
VT SS 304ci (195i)
Thanks for all the info guys.
I will try and get to it again tomorrow and follow your suggestions.
 

Nut Kracker

Donating Member
Joined
Oct 18, 2012
Messages
4,760
Reaction score
129
Points
63
Age
60
Location
Echuca Vic.
Members Ride
VT SS 304ci (195i)
Well, I didn't get a chance to pull the cluster out to check it again, but I was in and out of
the car all day today and the damn light worked perfectly. :confused:

I wont touch it unless it goes out again.
Having said that, I bet it doesn't work in the morning.
 
Top