Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Orange engine light comes on after idle at lights

Joined
Jul 28, 2006
Messages
7
Reaction score
0
Points
0
Location
Perth
Members Ride
VX SS 2002
Can anyone tell me why an orange engine symble light would come up on my dash? It only appears after a long wait at traffic lights, then go's out 1 miniute after driving off again.
Short idle periods at lights are no problem. (no light no problem)
The temperature gauge never go's above normal, oil and water levels o.k.
Also it is not idleing as smooth as it used to, is it time for new plugs?
It's done 117000k uses no oil and I get 590k out of 68 liters of 98.
I would'nt call my driving conservertive, but I dont hoon around as much as some people.
Whatda yous rekon?
 
Joined
Mar 28, 2006
Messages
1,421
Reaction score
29
Points
48
Location
nsw
Members Ride
falcon
mine used to do that was throtle position sensor
25 bux all good:)
 

minux

Well-Known Member
Joined
Feb 6, 2005
Messages
6,929
Reaction score
245
Points
63
Location
Melbourne
Members Ride
2017 SSV Redline
Could also be low oil pressure, try an oil change, use a decent quality oil :)
 

accentstencil

Well-Known Member
Joined
Jun 30, 2005
Messages
8,377
Reaction score
591
Points
113
Age
71
Location
Caboolture South, QLD
Members Ride
WH II Caprice, 5.7 2018 Equinox LTZ V
When the engine warning light comes on it registers a fault code on the computer. If you don't know how to read the fault codes take it to Holden and they will do it, or buy a workshop manual and you will be able to do it yourself. Or you could search the forum on how to do it, it's there somewhere, I wrote a detailed description the other day for some ingrate.
Edit/Delete Message
 

VT-565

New Member
Joined
Apr 4, 2005
Messages
2,773
Reaction score
56
Points
0
Location
QLD
Members Ride
VT
I think it could be your oil pressure switch. I had a similar problem once before
 

beeks

Banned
Joined
May 5, 2006
Messages
408
Reaction score
6
Points
0
Location
N.S.W
Members Ride
XR6 5sp MKII + DR 600S

bails

New Member
Joined
Jul 18, 2006
Messages
14
Reaction score
0
Points
0
Could be hose leak

Exactly the same thing happened to my Gen3 VT, found 2 holes in one of my hoses, had it replaced and the light hasn't come on since.:dance:
 

VT-565

New Member
Joined
Apr 4, 2005
Messages
2,773
Reaction score
56
Points
0
Location
QLD
Members Ride
VT
bails said:
Exactly the same thing happened to my Gen3 VT, found 2 holes in one of my hoses, had it replaced and the light hasn't come on since.
Which hose? i'd be interested to know which one
 
Top