Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Site slow and unresponsive?

Discussion in 'Site Feedback / Site Problems' started by zero_tolerance, Feb 28, 2017.

  1. commodore665

    commodore665 expat Saffa

    Messages:
    2,513
    Likes Received:
    517
    Trophy Points:
    113
    Joined:
    Dec 30, 2011
    Location:
    New Zealand via Cape Town
    Members Ride:
    2005 SV6 & Alfa Romeo 156 V6
    I noticed that it was slow earlier this morning, thought it was the fact it was just 6-00am
     
  2. VS_Pete

    VS_Pete Donating Member

    Messages:
    3,720
    Likes Received:
    1,791
    Trophy Points:
    113
    Joined:
    Dec 23, 2007
    Location:
    Brisbane
    Members Ride:
    VE II SV6 MY12 SPORTWAGON
    Everyday at 4am I can`t logon.
    I presume it does an update or something.
    Doesn`t last long so I just logon at 4.10am.
     
  3. commodore665

    commodore665 expat Saffa

    Messages:
    2,513
    Likes Received:
    517
    Trophy Points:
    113
    Joined:
    Dec 30, 2011
    Location:
    New Zealand via Cape Town
    Members Ride:
    2005 SV6 & Alfa Romeo 156 V6
    That would make sense , with the time difference I guess .
    4-00am where you are is 6 ish over here
     
  4. VT&VX

    VT&VX Active Member

    Messages:
    606
    Likes Received:
    123
    Trophy Points:
    43
    Joined:
    Aug 27, 2017
    Location:
    Brisbane
    Members Ride:
    VX Acclaim
    Only since we upgraded the speed of our internet. The speed test indicates it is double the speed but the website response shows it lags more than before.

    PS. Editing this.
    Not only does it lag for 30 seconds after pressing the post reply, it has double posted.
     
    Last edited: Jun 1, 2018
  5. Darren

    Darren Administrator Staff Member

    Messages:
    2,810
    Likes Received:
    117
    Trophy Points:
    63
    Joined:
    Feb 2, 2003
    Location:
    Adelaide
    Members Ride:
    HSV Clubsport R8 E2 M6
    The host has determined a hardware issue.

    Since then I logged into the server and noticed it failing database backups, bouncing between having space and having no disk space - which explains the odd behaviour.

    Deleted backups which gives the server plenty of room so it should be interesting to see whether this resolves the issue.

    As for the downtime each morning correct pretty sure it was about 4AM the database server is stopped to perform a full backup, have had issues previously doing this live.
     
    VS_Pete and commodore665 like this.
  6. VS_Pete

    VS_Pete Donating Member

    Messages:
    3,720
    Likes Received:
    1,791
    Trophy Points:
    113
    Joined:
    Dec 23, 2007
    Location:
    Brisbane
    Members Ride:
    VE II SV6 MY12 SPORTWAGON
    No biggie I just check email ectect
     
  7. Darren

    Darren Administrator Staff Member

    Messages:
    2,810
    Likes Received:
    117
    Trophy Points:
    63
    Joined:
    Feb 2, 2003
    Location:
    Adelaide
    Members Ride:
    HSV Clubsport R8 E2 M6
    Just updated it to 3AM instead.
     
    VS_Pete likes this.
  8. commodore665

    commodore665 expat Saffa

    Messages:
    2,513
    Likes Received:
    517
    Trophy Points:
    113
    Joined:
    Dec 30, 2011
    Location:
    New Zealand via Cape Town
    Members Ride:
    2005 SV6 & Alfa Romeo 156 V6
    not a major either
     
  9. shueardm

    shueardm Active Member

    Messages:
    328
    Likes Received:
    36
    Trophy Points:
    28
    Joined:
    May 30, 2011
    Location:
    Adelaide
    Members Ride:
    VZ SV6 and VT Olympic Edition Wagon
    This last week has been bad. It's shocking right now ( Tuesday evening )
     
  10. EYY

    EYY Well-Known Member

    Messages:
    3,696
    Likes Received:
    407
    Trophy Points:
    83
    Joined:
    Mar 6, 2011
    Location:
    Vic
    Members Ride:
    VS Statesman
    It's been fine for me pretty much all day today, but the past couple of days weren't very good.
     
  11. monstar

    monstar Naturally as-pirated

    Messages:
    2,673
    Likes Received:
    1,671
    Trophy Points:
    113
    Joined:
    Feb 1, 2016
    Location:
    depths of Hays Inlet
    Members Ride:
    Peugeot 207 GTi
    Aha, so DDOS from Kiwis waking up interrogating what’s happening at Commodore mainland during scheduled backups.
    Sink a boat, send a message they understand.
    6696F1A4-6ACD-45D3-A22B-F17D64192427.gif
     
    immortality likes this.
  12. Darren

    Darren Administrator Staff Member

    Messages:
    2,810
    Likes Received:
    117
    Trophy Points:
    63
    Joined:
    Feb 2, 2003
    Location:
    Adelaide
    Members Ride:
    HSV Clubsport R8 E2 M6
    Apparently a failed disk is the cause, makes no sense to me but have asked that it be done sooner rather than later.
     
    VS_Pete, losh1971 and lmoengnr like this.
  13. Darren

    Darren Administrator Staff Member

    Messages:
    2,810
    Likes Received:
    117
    Trophy Points:
    63
    Joined:
    Feb 2, 2003
    Location:
    Adelaide
    Members Ride:
    HSV Clubsport R8 E2 M6
    Morning All
    The site will be taken down tonight (9PM) to correct the hardware issue.

    Fingers crossed it resolves the issues.

    Cheers
     
  14. commodore665

    commodore665 expat Saffa

    Messages:
    2,513
    Likes Received:
    517
    Trophy Points:
    113
    Joined:
    Dec 30, 2011
    Location:
    New Zealand via Cape Town
    Members Ride:
    2005 SV6 & Alfa Romeo 156 V6
    Thanks for the heads up
     
  15. Mike Litherous

    Mike Litherous Active Member

    Messages:
    275
    Likes Received:
    123
    Trophy Points:
    43
    Joined:
    Jan 18, 2016
    Location:
    Melbourne
    Members Ride:
    VE ssv
    Cool. Last few posts have caused duplications which is a pain. Nevermind
     
  16. Darren

    Darren Administrator Staff Member

    Messages:
    2,810
    Likes Received:
    117
    Trophy Points:
    63
    Joined:
    Feb 2, 2003
    Location:
    Adelaide
    Members Ride:
    HSV Clubsport R8 E2 M6
    This I am hoping is now resolved.

    I completed some moderation without any delays so fingers crossed.

    Any problems though by all means sing out.
     
  17. shueardm

    shueardm Active Member

    Messages:
    328
    Likes Received:
    36
    Trophy Points:
    28
    Joined:
    May 30, 2011
    Location:
    Adelaide
    Members Ride:
    VZ SV6 and VT Olympic Edition Wagon
    sure seems faster this morning
     
  18. VT&VX

    VT&VX Active Member

    Messages:
    606
    Likes Received:
    123
    Trophy Points:
    43
    Joined:
    Aug 27, 2017
    Location:
    Brisbane
    Members Ride:
    VX Acclaim
    Seems OK now. :cool:
     
  19. lmoengnr

    lmoengnr Well-Known Member

    Messages:
    1,403
    Likes Received:
    575
    Trophy Points:
    113
    Joined:
    Jan 15, 2012
    Location:
    Sunbury Vic.
    Members Ride:
    MY12.5 Maloo R8, MY12 Redline ute, Magnum 224
    Seems to be working normally again!
     
  20. Darren

    Darren Administrator Staff Member

    Messages:
    2,810
    Likes Received:
    117
    Trophy Points:
    63
    Joined:
    Feb 2, 2003
    Location:
    Adelaide
    Members Ride:
    HSV Clubsport R8 E2 M6
    Phew very much relieved to say the least!

    Haven’t removed any duplicate threads today so a good sign indeed.
     
    losh1971 and lmoengnr like this.
  21. immortality

    immortality Moderator Staff Member

    Messages:
    12,645
    Likes Received:
    1,176
    Trophy Points:
    113
    Joined:
    Apr 15, 2006
    Location:
    Sth Auck, NZ
    Members Ride:
    HSV VS Senator, VX s2 Calais S/C
    Definitely, been a nice quiet day for me :)
     
    losh1971 likes this.

Share This Page