Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

sorry its a ford

rickybobby

shake 'n' bake
Joined
Aug 29, 2008
Messages
40
Reaction score
3
Points
8
Location
MEL
Members Ride
VR V6 T5, VR V8 T5, VS L67 statto, VY V6
helping someone with a ford territory

can't go too crazy pulling things apart like i would with a commo coz it's not my car

anyway...

- intermittent no start problem
- sometimes perfectly normal
- sometimes nothing (no cranking) but all lights (battery, dash, etc...) good
- dash error codes = none
- dash lights security module = apparently good
- when it plays up, car can be started with ignition key on and screwdriver across starter motor solenoid terminals
- ok for a week or day or a minute or a month then silly for 30 minutes or 1 day and then good again for a week or so

electronic module ?
earth issues ?

any comments, ideas, advice and even abuse will be appreciated
 

hakhawk

smooth moderator
Staff member
Joined
Jan 18, 2005
Messages
6,334
Reaction score
118
Points
63
Age
35
Members Ride
BMW E21 320i, E36 "318IS" coupe
start simple, clean the battery terminals, make sure the batterys upto scratch.
 

Philthy

That dent guy
Joined
Aug 28, 2005
Messages
2,047
Reaction score
19
Points
0
Location
Melbourne
Website
www.qbdentfree.com.au
Members Ride
3.0R Liberty, XC Falcon
I've seen a LOT of fords where the park switch thingo has gone. When it doesn't start, put the selector in neutral and try again. If it starts in neutral but not park then theres your problem
 

Drawnnite

Obviously Unsensible
Joined
Sep 2, 2010
Messages
1,594
Reaction score
451
Points
83
Location
Victoria
Members Ride
2000 Vs Ute
similar problem with my car. (commodore though)
turned out to be a starter motor.

another option would be to talk to an auto electrician, they would be a good start.
 

rickybobby

shake 'n' bake
Joined
Aug 29, 2008
Messages
40
Reaction score
3
Points
8
Location
MEL
Members Ride
VR V6 T5, VR V8 T5, VS L67 statto, VY V6
thanks for the replies
terminals have been cleaned and battery seems ok
starter motor also seems ok as it cranks strong and starts and runs ok if the ignition circuit is bypassed and solenoid gets 12v direct
probably not real good to keep starting it this way so...auto electrician will be paid to provide the solution tomorrow
thanks again and i'll update when i know what the fix is.
 

rickybobby

shake 'n' bake
Joined
Aug 29, 2008
Messages
40
Reaction score
3
Points
8
Location
MEL
Members Ride
VR V6 T5, VR V8 T5, VS L67 statto, VY V6
update.
aftermarket smart lock and dvd player fitted by factory ford dealer.
car purchased new with "full" ford warranty.
dealer wouldn't touch it and referred it back to ford and ford wouldn't touch it coz they were not factory parts - nice little scam.
rubbish removed from ignition circuit by auto electrician - all good now for less than $200.
thanks again for responses.
 
Top