Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

VE SV6 immobiliser Problems

Discussion in 'VE Holden Commodore (2006 - 2013)' started by booger_beau, Jan 19, 2010.

  1. booger_beau

    booger_beau New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Jan 19, 2010
    Members Ride:
    VE Commodore SV6
    Hey has anyone had any problems with their VE commodore Immobiliser. For some reason I can only unlock my car using the immobiliser after I have first put the key in the door first and turned it. It locks fine and unlocks fine (after key in door). This is the same with the boot release. Also if I don't press the key unlock button after I have put the key in the door, when you open the door the alarm will sound. Since the key immobiliser button works I'm thinking its just a security setting but after going through the security options in the car still can't find anything. Anyone had the same problem or got any ideas???
    Any help would be sweet.
     
  2. jasonsv6

    jasonsv6 New Member

    Messages:
    617
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Jun 30, 2009
    Location:
    berwick
    Members Ride:
    2010 SR POS
    odd mate have you tryed changing the battery and is it the same for both keys?
     
  3. Benboy

    Benboy Well-Known Member

    Messages:
    2,448
    Likes Received:
    77
    Trophy Points:
    48
    Joined:
    Aug 26, 2007
    Location:
    Hill River, SA
    Members Ride:
    2007 SVZ Wagon
    Suggest that you take it back to the dealer have it repaired/replaced under warranty.
     
  4. booger_beau

    booger_beau New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Jan 19, 2010
    Members Ride:
    VE Commodore SV6
    Cheers jasonsv6 tried both ideas but no success. Ran out of warranty few months ago so just going to have to take it back and hopefully it won't cost too much to fix. Due for a service soon anyway so ill just do it all in one go. Thanks for the help anyway.
     
  5. jasonsv6

    jasonsv6 New Member

    Messages:
    617
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Jun 30, 2009
    Location:
    berwick
    Members Ride:
    2010 SR POS
    some had had luck getting software updates out of holden after the warranty expired
     
  6. VTProductions

    VTProductions Member

    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Joined:
    Jan 21, 2011
    Location:
    Rowville Melbourne Vicotria
    Members Ride:
    VE BERLINA 07
    my car wont start bcoz of my immobilisers is there a way to reset it i tried the remove the battery trick
     
  7. BK Performance Wheels

    BK Performance Wheels New Member

    Messages:
    71
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Jun 28, 2012
    Location:
    lawnton
    Members Ride:
    VE Commodore
    It sounds to me as though the sensor has gone. I just replaced one in one of the cars i sold. It sits under the rear console. Once it goes it stops the car from recieving the signal from the key. I would more than likely say that is what has gone wrong. I hope that helps. It cost me $550 to fix at madills Holden... You might be able to find a cheaper quote.
     
  8. RiCeY

    RiCeY F O R U M W A R R I O R

    Messages:
    4,126
    Likes Received:
    444
    Trophy Points:
    83
    Joined:
    Mar 29, 2005
    Location:
    Australia
    Members Ride:
    VZ SV8 6spd 6.0 470rwhp
    The battery is for the central locking only, not the immobiliser.

    The immobiliser reads the transponder chip that's inside the key, it doesn't require power.

    What year is the car? Early VE's has RFA software issues that would result in the remote not unlocking the car.
     
  9. Major Herbie

    Major Herbie New Member

    Messages:
    414
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Oct 13, 2010
    Location:
    Loxton, South Australia
    Members Ride:
    '10 Pontiac G8 Manual '10 VE SV6 Manual
    Just had the girlfriend's car not start, came up saying that car has been immobilised. -.-'
     
  10. Michael-08-VE

    Michael-08-VE New Member

    Messages:
    475
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Dec 6, 2012
    Location:
    Maryborough QLD
    Members Ride:
    Ve commodore
    I'm having this trouble aswell! I'm in maryborough for a funeral (I live in rocky) I was about to leave to rocky at all of a sudden the immobilized message comes up... What do? Haha tried the battery trick checked the fuses.
     
  11. VEPauly

    VEPauly New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Dec 1, 2015
    Location:
    Perth WA
    Members Ride:
    VE SV6 HSVI
    Hi I have the same issue VE SV6 not starting, cranks but no spark! Tech 2 says "no communication with immobolizer" Also does anyone know the location of the BCM on these VEs???
     
  12. Pauli1sv6

    Pauli1sv6 New Member

    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Aug 23, 2019
    Location:
    Newcastle
    Members Ride:
    VESV6
     

Share This Page