Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

VT transmission - where did 4th go?

CUR53VT

New Member
Joined
Apr 5, 2005
Messages
77
Reaction score
0
Points
0
Age
36
Location
Gold Coast
Members Ride
S1 VT Wagon
hey guys, annoying problem.

i've got a v6 auto vt s1 wagon, and it decided it didn't want to know 4th gear anymore. been like that for a few weeks, then the battery died. after i put a new battery in, it ran fine for about 30km of highway driving, til i git a small incline, then dropped back to third, and sat there for the rest of the trip (another 900km from dubbo to the gold coast)

i have no idea whats wrong. the auto just got serviced a month or so ago, levels are fine, no leaks? i'm unsure of how to check fault codes, but any help would be awesome

cheers guys
 

garywg

New Member
Joined
Apr 17, 2007
Messages
59
Reaction score
0
Points
0
Location
Callington SA
Members Ride
VX lumina
Take it back to whoever did the transmission service
 

CUR53VT

New Member
Joined
Apr 5, 2005
Messages
77
Reaction score
0
Points
0
Age
36
Location
Gold Coast
Members Ride
S1 VT Wagon
i wish mate, they're 2000km away... it was doing this for a few months before i got it serviced, intermittently though. a bit weird
 

fitz_vt

Pass Me A Wrench.....
Joined
Nov 2, 2008
Messages
508
Reaction score
3
Points
0
Location
Adelaide - South Side
Members Ride
VT Commodore SII Olympic Edition
i wish mate, they're 2000km away... it was doing this for a few months before i got it serviced, intermittently though. a bit weird
sounds like your 4th Apply Piston in your servo might be going....... it could possibly be something else. i would run a bottle of Nulon Transmission Conditioner through first and see how it goes my old corolla had slipping trans belts and sometimes wouldn't go into 4th (not many times it got there though).
 

CUR53VT

New Member
Joined
Apr 5, 2005
Messages
77
Reaction score
0
Points
0
Age
36
Location
Gold Coast
Members Ride
S1 VT Wagon
i've run a tran solution before the service with no benefit, then again after again with no benefit... it's got me rooted basically:bang:
 

EFFUTURA

New Member
Joined
Jun 4, 2009
Messages
1
Reaction score
0
Points
0
Members Ride
EF Futura
I thought VTs only had 3 forward gears anyway?







They accelerate like they do :p
 

AUFalcon

Banned
Joined
Jun 4, 2009
Messages
9
Reaction score
0
Points
0
Members Ride
AUII XR6 Falcon
I thought VTs only had 3 forward gears anyway?







They accelerate like they do :p

lol Spot on.

But on a serious note get the thing serviced,
 
Top