Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

VU Auto 2001 SS cruise control not working

Discussion in 'Electrical Wiring / Questions' started by KeithA, May 17, 2019.

  1. KeithA

    KeithA New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Mar 21, 2017
    Location:
    Kalgoorlie WA
    Members Ride:
    2001 VU Genlll
    Replaced the tail light globes with LED globes, and now the cruise control wont turn on. Everything else working OK, flashers ect. Do I have to connect resistors into the brake light circuit at the plug, so the cruise control can see a load connected.
    I've been told the problem has developed in the brake pedal switch, not the resistance in the circuit.
    Any advise is appreciated.
    Keith
     
  2. krusing

    krusing Active Member

    Messages:
    431
    Likes Received:
    119
    Trophy Points:
    43
    Joined:
    Jun 21, 2014
    Location:
    Bayside, Melbourne
    Members Ride:
    2002 VY L67 Calais Sedan, 2012 VE L77 Calais Wagon
    Hi there
    "Replaced the tail light globes with LED globes" that was your first mistake,
    LED Globes are pain in the ___, I did the same, and various LEDs failed, sent them back and they replaced them,
    Failed again after a few days,
    Ripped the LEDS out and threw them in the bin,
    replaced with standard 21/5 globes,
    Everything is back to normal.
    Its NOT worth the STRESS, and not worth the money. Keep it simple.
     
    Last edited: May 18, 2019
    Lex likes this.

Share This Page