Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

IQ upgrade

Discussion in 'VE Holden Commodore (2006 - 2013)' started by Kirbs454, Mar 2, 2017.

  1. Kirbs454

    Kirbs454 New Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    3
    Joined:
    Jul 31, 2010
    Location:
    Newcastle
    Members Ride:
    SSV Redline
    Completed my IQ upgrade about 2 weeks ago. All went well no issues with install or IQ unit. GPS works. Just need to get a reversing camera for it and it'll be complete. 16730370_10212056296587367_5083365859018372461_n.jpg 16729451_10212056296427363_5255198267422803357_n.jpg 16684369_10212056296667369_2101207750412127939_n.jpg
     
    NU13 likes this.
  2. Kirbs454

    Kirbs454 New Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    3
    Joined:
    Jul 31, 2010
    Location:
    Newcastle
    Members Ride:
    SSV Redline
    Also need to get a new black trim piece as the one i got from the wreckers is grey
     
  3. Dayvo

    Dayvo Because i can

    Messages:
    1,930
    Likes Received:
    53
    Trophy Points:
    48
    Joined:
    Apr 28, 2005
    Location:
    South East,Victoria
    Members Ride:
    VE SV6 Series 2
    Nice job . I sanded all the grey paint off my trim and painted it black then sprayed it with about 5 coats of clear sanding between coats with 1500 wet and dry finishing with cutting compound .
     
    Kirbs454 and VS_Pete like this.
  4. VS_Pete

    VS_Pete Donating Member

    Messages:
    3,084
    Likes Received:
    189
    Trophy Points:
    63
    Joined:
    Dec 23, 2007
    Location:
    Brisbane
    Members Ride:
    VE II SV6 MY12 SPORTWAGON
    Looks good
     
  5. mitchy_

    mitchy_ Member

    Messages:
    50
    Likes Received:
    16
    Trophy Points:
    8
    Joined:
    Nov 12, 2014
    Location:
    QLD
    Members Ride:
    Senator SV08
    big upgrade to a S1 with no colour screen!

    i just upgraded my E1 Senator to E3. sound quality is MUCH better, and being able to control my phone is great.
    was a little disappointing when my 2011 Omega sounded better than my 2008 Senator, IQ sorted that out though.
     
  6. h8tensv6

    h8tensv6 Member

    Messages:
    51
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    8
    Joined:
    Dec 7, 2015
    Location:
    Newcastle NSW
    Members Ride:
    2009 MY10 SV6 2002 VX S2
    Nice job man. Where did you buy the kit from. I have been thinking about doing the same in my SV6 because the original stereo is shit.
     
  7. h1tek

    h1tek Member

    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Joined:
    Jan 30, 2015
    Location:
    Townsville
    Members Ride:
    VF SV6 Sportwagon
    nice work. I got a grey trim on my IQ system too. but after a few months it doesn't bother me anymore. and I vinyl wrapped the silver strips to keep the whole dash looking black / dark. i used this reverse cam, was pretty easy to install. only downside is it puts a second set of reverse lines on the screen, which is a bit annoying http://www.ebay.com.au/itm/Sony-CCD...042697?hash=item27f4752609:g:CYUAAOSwj0NUl6dY
     
  8. TazzI

    TazzI Envyous Customs

    Messages:
    848
    Likes Received:
    62
    Trophy Points:
    28
    Joined:
    May 24, 2011
    Location:
    W.A
    Members Ride:
    VY Acclaim
    Pretty much everything that comes from Ebay has builtin parking lines so you will have double ups.

    I get mine custom fabricated, same style but without the builtin guidelines. Let me know if thats of interest :cool:
     
    VS_Pete likes this.
  9. lazyc

    lazyc New Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    Jul 28, 2016
    Location:
    Eagle Farm
    Members Ride:
    VE
    I used the QC3532 for $50 from jaycar. Spun it round used the top left number plate screw, and cut the lead and ran in via a grommet behind the number plate, rejoin and ran to IQ.

    Grabbed power from Reverse lamps to run camera.

    Easy stuff


     
  10. bob builder

    bob builder Member

    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Joined:
    Jun 4, 2014
    Location:
    perth
    Members Ride:
    ve ssv
    awesome upgrade for a series 1
    did you just buy a series 2 IQ kit,
    remove the old install the new?
    then you would need some one to program the connection of the new to the car?
    or is there more to this?
     
  11. TazzI

    TazzI Envyous Customs

    Messages:
    848
    Likes Received:
    62
    Trophy Points:
    28
    Joined:
    May 24, 2011
    Location:
    W.A
    Members Ride:
    VY Acclaim
    Pretty much!

    Main things needed:
    1) Series2 IQ unit
    2) Accompanying replacement trims
    3) Patch loom (Connects S1 car harness to S2 vehicle.. MUST have)
    4) Modded HVAC (Not needed for Series1 SSV or HSV).
    5) Programming to security link new unit to car
     
  12. Kirbs454

    Kirbs454 New Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    3
    Joined:
    Jul 31, 2010
    Location:
    Newcastle
    Members Ride:
    SSV Redline
    I got the IQ unit and trims from a wreckers out of a 2010 Redline. All i needed was to reprogram the IQ unit and a patch harness, got that done by Ultimate Conversion wiring.

    http://www.ultimateconversionwiring.com.au/
     
    h8tensv6 likes this.
  13. h8tensv6

    h8tensv6 Member

    Messages:
    51
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    8
    Joined:
    Dec 7, 2015
    Location:
    Newcastle NSW
    Members Ride:
    2009 MY10 SV6 2002 VX S2
    Thanks for the link. I will check them out. I am looking at doing the IQ upgrade same as you did for my sv6.
     

Share This Page