Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Ignition starting to ghost me a bit

evBenji

Well-Known Member
Joined
Dec 22, 2010
Messages
1,102
Reaction score
70
Points
48
Location
Adelaide
Members Ride
VY Commodore
It happens with most cars ive noticed...u turn the key and nothing happens, so u turn it off and try again and no worries it starts and responds

My vs used to do it, i just used to shift the auto gearstick up n back hard no worries and shell start and respond

My vy it happens once a month i dont really care its nothing, but just last couple months its happening a bit too often, turn key and it ghosts, no response, retry key and generally works, last couple weeks 4 or 5 times

Should i be looking at changing the ignition switch part? I dont wanna be stranded somewhere....Not sure what its exactly called again...

No dramas with bcm or opening doors...

Thanks for any help
 

vc commodore

Well-Known Member
Joined
Jun 18, 2014
Messages
5,869
Reaction score
2,682
Points
113
Location
south australia
Members Ride
vc commodore
Perhaps you could try cleaning the contact points on the switch, where the key contacts....Also clean the key metal contact points as well...
 

krusing

Well-Known Member
Joined
Jun 21, 2014
Messages
2,937
Reaction score
1,434
Points
113
Location
Melbourne Bayside 3193
Members Ride
2002 VY L67 Calais Sedan, 2012 VE L77 Calais Wagon
Sounds a bit like the inhibitor switch on the transmission, or immobiliser may not be dis-engaging.

May need to replace the ignition switch mechanism,
or the inhibitor switch on the transmission
or the actual Key Head, [if its original Key Head]

Has the car been shunted in the rear ?
if so, Try adjusting the inhibitor switch.
 
Top