Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register
  1. Just Commodores will be offline at some point today (26/6/2019), moving to new hardware, downtime is unknown at this stage and very likely to be data loss as the existing data centre has the power pulled.


    Dismiss Notice

My ve commodore single din solution

Discussion in 'Car Audio' started by GenoCide, Mar 15, 2018.

  1. GenoCide

    GenoCide Member

    Messages:
    52
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    8
    Joined:
    Dec 27, 2016
    Location:
    Griffith
    Members Ride:
    99 VT Calais
    Found a slim small single din from supercheap it was enough to fit snug under the original unit I have a 07 omega sedan all my speakers front rears subs all piggy backed off the original stereo harness sounds beastly shakes the entire car got some carpet underlay fixed the drone from my exhaust and bass sounds so good
     

    Attached Files:

  2. kiffies

    kiffies New Member

    Messages:
    22
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    3
    Joined:
    Sep 15, 2018
    Location:
    Perth
    Did you hook it up via the rear aux?
     
  3. GenoCide

    GenoCide Member

    Messages:
    52
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    8
    Joined:
    Dec 27, 2016
    Location:
    Griffith
    Members Ride:
    99 VT Calais
    No i have not touched the rear aux cable the single din unit is completely standalone fits snug in their to cool it i found a spot to wire in a 120mm computer fan to keep air flow back their...All the wiring was done from scratch finding the accessory power a ground and 12v was really hard with hardly anything on the web...Don't get me started on the speakers to the secondary amp ahaha...But it's all custom wiring pulled the seats out and fed all the cables inside the carpet to both amps under the drivers and passenger seat
     
  4. Tasmaniak

    Tasmaniak Not a valid input....

    Messages:
    8,094
    Likes Received:
    116
    Trophy Points:
    63
    Joined:
    Apr 30, 2005
    Location:
    S.E. Melbourne
    Members Ride:
    VR Stato, C180 Kompressor, Prado and Ka
    So this thread caused me to finally log back in after 18months.

    Why?

    What was the reasoning for putting a single din down there?

    The only thing I can think of is that using the replacement fascia is too cost prohibitive? In which case... fair enough!
     
  5. GenoCide

    GenoCide Member

    Messages:
    52
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    8
    Joined:
    Dec 27, 2016
    Location:
    Griffith
    Members Ride:
    99 VT Calais
    I prefer single din units rather then a double din much easy to manage and setup a nice tune for the eq also another reason to why I done it is because I want to be different to the rest?..

    The entire car shakes two amps one for 800w in my doors and the 2400w or more in my boot you can feel it punch your chest rattles it's crazy
     

Share This Page