Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

my vs ss surges when driving and the tacho flickers. has it happened to you?

applez

New Member
Joined
Apr 20, 2011
Messages
16
Reaction score
0
Points
1
Location
bendigo
Members Ride
VS SS 5.0
i have tried many things, plugs, leads, oxy sensor, alt brushes, new injectors and still it surges and gettin worse over the last few months. causing it to be heavy on fuel. PLEASE HELP ME : (
 

SP00KSTER

New Member
Joined
Dec 13, 2010
Messages
376
Reaction score
2
Points
0
Location
Sydney
Members Ride
VS UTE, HT MONARO REBUILD
mate my S3 V6 VS ute does this, i changed my leads and plugs which helped and now it only occurs every now and again, but i do have a miss fire that i think might be linked to the problem, Im thinking its my coil packs/ DFI module as every other component is in great working order, it does chew up a bit more fuel than a motor in perfect working order due to the miss fire but it's not real heavy on fuel.
 

GTP 85

291 hp @ the wheels
Joined
Aug 23, 2006
Messages
1,462
Reaction score
21
Points
0
Age
35
Location
Murray Bridge S.A
Members Ride
MY04 WRX, VS SSenator & VS V6 track weapon
Just fixed a similar problem on my VN. Replaced the dissy as the clip that was holding the hall effect sensor had corroded, allowing the sensor to shift around everytime i hit a bump.

My symptoms: loading it up at low rpm it would cough and splutter then clear out, it would miss when hitting bumps in the road AND the tacho would jump 1000rpm when it did this

Now its all good
 

The1

A Memcal a Day Keeps..
Joined
Jan 12, 2005
Messages
2,367
Reaction score
44
Points
48
Location
QLD
Website
www.eyeit.org
Members Ride
VS V6 Berlina Auto
as above go dfi

edit 5L as per below:spot on:
 

applez

New Member
Joined
Apr 20, 2011
Messages
16
Reaction score
0
Points
1
Location
bendigo
Members Ride
VS SS 5.0
any chance the computer is the problem or crank sensor? it doesnt stall, backfire or not start though
 

GTP 85

291 hp @ the wheels
Joined
Aug 23, 2006
Messages
1,462
Reaction score
21
Points
0
Age
35
Location
Murray Bridge S.A
Members Ride
MY04 WRX, VS SSenator & VS V6 track weapon
Just try swapping the dissy. It a 10 min job. If its not the problem, then you have crossed one thing off the list
 

SS 1998

New Member
Joined
Oct 1, 2009
Messages
44
Reaction score
0
Points
0
Age
32
Location
shepparton, victoria
Members Ride
VT SS
ive got the same problem in my vt 5lt. sometimes its worst then other times.
and yer when taking off from a standing start it revs nearly drop 1500 rpm from round 3500 to 2000
ive tried a few things like leads plugs injectors.
think i mite try a the dizzy.
 
Top