Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

problem with starting my VL

Discussion in 'VL Holden Commodore (1986 - 1988)' started by vldriver, Oct 7, 2012.

  1. vldriver

    vldriver New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Oct 5, 2012
    Location:
    perth
    Members Ride:
    1986 holden vl commodore
    hi

    i was working on my vl the other day and took off the rocket cover and i put it back on and went to start my VL but it wouldnt turn over and start. the brake light comes up and the brake pedal is stiff and wont move, the oil pressure is on highest it goes but the fuel pump star and pumps. please can someone help me and what do i need to do? thanks
     
  2. Sabbath'

    Sabbath' Redblock Jesus

    Messages:
    6,019
    Likes Received:
    827
    Trophy Points:
    113
    Joined:
    Jul 3, 2006
    Location:
    Vic
    Members Ride:
    80 Series// MK5 GTi//
    You dont need two threads.
     
  3. Ghost

    Ghost Donating Member

    Messages:
    1,238
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Joined:
    Sep 29, 2011
    Location:
    Junee New South Wales
    Members Ride:
    Vs Commodore berlina Sedan 1996
    And If you have no idea about cars you shouldn't have touched it in the first place
     
  4. DAVO84

    DAVO84 New Member

    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Mar 28, 2011
    Location:
    Wollongong NSW
    Members Ride:
    VS executive S1 & VL commodore
    did you unplug the rockets when you took the rocker cover off lol
     
  5. keabear

    keabear New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Jul 31, 2013
    Location:
    auckland
    Members Ride:
    VL Calais V8
    my v8 holden vl 1987,im having a problems on turning it over???? i can only hear the starter motor widing up.but i dont hear any action in the combustion chamber??? im gona go under the car and see if the gears on the starter is zipped in with the flywheel gear in the gear box,ive cheak the fuse's and the battrie,and all the wireings,ive also poured abit petrol into the carbie still no action,ive cheaked all base's that i could think of on this classic beast,this is the first time its happen to me and im running out of options?????but i know it something little,i would like to hear any tips from others that have 10yrs or more with classic beasts out there,my ears are open for genunie greese heads out there...cheers bro.
     
  6. detox_nath83

    detox_nath83 Another VL Driver

    Messages:
    2,160
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Aug 6, 2005
    Location:
    Queensland(Sunny Coast)
    Members Ride:
    VL Turbo Commo
    Few things. Your spelling is atrocious.

    So is the starter motor turning at all or is it just clicking?
    If its turning the whole motor and u have fuel it has to be spark problem.
    Check all coil leads and dizzy leads.
     

Share This Page