Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

T56 into Vk

Discussion in 'VB - VK Holden Commodore (1978 - 1985)' started by admiral8, Jul 25, 2006.

  1. admiral8

    admiral8 New Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Jul 24, 2006
    Location:
    Adelaide
    Members Ride:
    Vk Calais
    Hey there,
    Im looking at putting a T56 six speed manual into my Vk.
    Has anyone done this or does any one know what sort of problems I may encounter. Im currently an EFI 5L with a T5.

    Cheers.
     
  2. SL/ENUT

    SL/ENUT The SL/E Fanatic!

    Messages:
    1,928
    Likes Received:
    66
    Trophy Points:
    48
    Joined:
    May 28, 2004
    Location:
    Burnie, Tasmania
    Members Ride:
    VB SL/E 5L
    They say the transmission tunnel needs to hammered to fit in a T56.
    I tried to google up Mal Wood auto, he is the guru on these gearboxes.
    Personally i would get a TremacTKO2 5 speed. Cheaper than a new T56
     
  3. tigervh

    tigervh SS.....smokin....!

    Messages:
    229
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Joined:
    Sep 9, 2005
    Location:
    Newcastle
    Members Ride:
    Tiger Mica EFI VH, VZ SS, XC Barina SRI
    Mal Wood is definatly the man to talk to, he regularly advertises in street machine.
     
  4. darkmoon

    darkmoon New Member

    Messages:
    141
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Joined:
    Apr 26, 2006
    Location:
    Bathurst NSW
    Members Ride:
    VK 3.3i, V6 VL in Production
    I heard the same thing about the T56 not fitting in the body of VK's. I know that T5's are similar for their size, would it be the same in this case??
    Kain
     
  5. vkberlina

    vkberlina VK Madman

    Messages:
    3,518
    Likes Received:
    41
    Trophy Points:
    48
    Joined:
    Mar 12, 2004
    Location:
    NSW Central Coast
    Members Ride:
    VK EFI 5L, VK 134 Pack, LX8 Adventra, MF35 & MF50b
    I have never played with a T56 but my T5 fits perfectly in my VK with heaps of room

    cheers
    Scott
     
  6. SL/ENUT

    SL/ENUT The SL/E Fanatic!

    Messages:
    1,928
    Likes Received:
    66
    Trophy Points:
    48
    Joined:
    May 28, 2004
    Location:
    Burnie, Tasmania
    Members Ride:
    VB SL/E 5L
    No the T5 is a lot smaller than "big brother" T56. When you see a T5 put next to a T56, the T56 is huge.
    Also a bit of a waste having a T56 into a VB-VK IMO, specially the silly gear ratios. Like i said above a nice Tremac 5 speed will do the job.
     

Share This Page