Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

VR No power Steering at idle ~700

Sorry6

New Member
Joined
Jan 10, 2011
Messages
7
Reaction score
0
Points
0
Age
36
Location
Adelaide
Members Ride
VR Calais
Recently my pump became no more and failed on my power steering. I went and bought a replacement pump from the wreckers and fitted it to my car. Now when ever i'm in idle no power steering but with a little revs it's back.

When i first turned on the car i left the cap of and turn the steering full lock side to side about a dozen times. Is there a step i may have missed.
 

db_notso

diagnostic technician...
Joined
Oct 2, 2010
Messages
979
Reaction score
6
Points
0
Age
33
Location
sunshine coast, qld
Members Ride
vt v6, mods(susp brakesetc...)
i think its a sticking pressure valve in the back of the power steering pump
its under where a hose attaches and then under the big nut

some people think sanding it with 800 grit sandpaper fixes it but.... normally i just replace pump asly
wreckers give a warranty on there parts if you go back and tell them the pump has low pressure in it unless hold revs high they will know its worn out
then you can get yourself another one!~
 

Sorry6

New Member
Joined
Jan 10, 2011
Messages
7
Reaction score
0
Points
0
Age
36
Location
Adelaide
Members Ride
VR Calais
Thanks heaps, it's been driving me nuts over the last couple of days. I'll give the wrecker a call tomorrow and try a new pump.
 
Top