Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

VE brakes

myVRrules

Member
Joined
Jul 15, 2005
Messages
31
Reaction score
1
Points
8
Location
ACT
Members Ride
VR 3.8L manual, VE Omega Sportswagon
Hi, I’ve got a 2008 VE v6 omega sportswagon.

when I apply the breakers there is a small variation in the breaking force as the car comes to a stop. I replaced the disks and pads but it was back in a few days. There is no pulsing in the break pedal, and no shudder in the steering, you just feel it.

Towing trailers down steep hills I do get some shudder in the steering but I think that is a different problem.

Any suggestions on what I should do next?

cheers,
 

syked

Donating Member
Joined
Feb 15, 2018
Messages
371
Reaction score
128
Points
43
Age
36
Location
Sydney
Members Ride
2011 WM Caprice
Have your calipers been serviced? Especially the slide pins. They should be smooth and without any abrasion or bumps.

Take them out check them. If they're bad replace them and regrease them before installing.
If they're ok, still clean them up and regrease them.

If they're good then might be your caliper pistons.
 

myVRrules

Member
Joined
Jul 15, 2005
Messages
31
Reaction score
1
Points
8
Location
ACT
Members Ride
VR 3.8L manual, VE Omega Sportswagon
Thanks @syked

The slide pins were greased 18months-2years ago. I’ll have a look at them and regrease.

cheers,
 
Top