Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Virus Warning?

Discussion in 'Site Feedback / Site Problems' started by Whiteshark68, Jul 3, 2019.

  1. losh1971

    losh1971 Well-Known Member

    Messages:
    6,145
    Likes Received:
    1,562
    Trophy Points:
    113
    Joined:
    Jan 17, 2010
    Location:
    North Tas
    Members Ride:
    VR Ute V6
    Yeah advertising is annoying. Darren what would it take to not see ads? Like say a monthly subscription fee or yearly subscription fee?
     
  2. VS 5.0

    VS 5.0 Well-Known Member

    Messages:
    3,893
    Likes Received:
    3,135
    Trophy Points:
    113
    Joined:
    Jul 17, 2006
    Location:
    Perth WA
    Members Ride:
    VE SSV Z Series M6
    Ads are spasmodic for me.

    If they do appear, it will be at the bottom of the page, below the last post.
     
    VS_Pete likes this.
  3. Aussie Trev

    Aussie Trev Member

    Messages:
    91
    Likes Received:
    36
    Trophy Points:
    18
    Joined:
    Feb 3, 2019
    Location:
    Queensland
    Members Ride:
    2 by VX Acclaim Wagon Series II 2001 & 2002
    Run Adblock Plus on your browser.
     
  4. EYY

    EYY Well-Known Member

    Messages:
    4,728
    Likes Received:
    887
    Trophy Points:
    113
    Joined:
    Mar 6, 2011
    Location:
    Vic
    Members Ride:
    VS Statesman
    Most annoying on iPhone - just hijacks and sends you to some scam site as seen in screenshots above. Can’t press back button, you’re stuck with the bad until you reload the site. It’s not actually an ad...

    Occurs randomly - happened 3 times in the past hour.
     
  5. immortality

    immortality Home of the smoky breakfast Bacon! Staff Member

    Messages:
    14,011
    Likes Received:
    2,086
    Trophy Points:
    113
    Joined:
    Apr 15, 2006
    Location:
    Sth Auck, NZ
    Members Ride:
    HSV VS Senator, VX s2 Calais S/C
    I found the source of my random advert and it wasn't this site. I do run Adblock+ on my machines as well as a Pi-hole on my home network which catches a lot of crap.
     
  6. krusing

    krusing Active Member

    Messages:
    553
    Likes Received:
    173
    Trophy Points:
    43
    Joined:
    Jun 21, 2014
    Location:
    Bayside, Melbourne
    Members Ride:
    2002 VY L67 Calais Sedan, 2012 VE L77 Calais Wagon
    It will warn you that the programs/website could harm your computer.
     
  7. VS_Pete

    VS_Pete Donating Member

    Messages:
    4,221
    Likes Received:
    6,361
    Trophy Points:
    113
    Joined:
    Dec 23, 2007
    Location:
    Brisbane
    Members Ride:
    VE II SV6 MY12 SPORTWAGON
    I had a look at AdBlock+ site.
    Do I have to install on each browser?
     
  8. Darren

    Darren Administrator Staff Member

    Messages:
    2,854
    Likes Received:
    161
    Trophy Points:
    63
    Joined:
    Feb 2, 2003
    Location:
    Adelaide
    Members Ride:
    HSV Clubsport R8 E2 M6
    AdBlock+ is done per browser.

    +1 to Pi-Hole, amazing what that thing catches, even just IoT devices speaking out to the internet without you realising, I have gone as far as creating another wifi network on a separate VLAN and joined all my IoT which can't talk to the primary network unless it originated from within the primary network.

    Yet to hear anything back but 100% confident this is to do with moving advertising across to a new platform.
     
    VS_Pete likes this.
  9. immortality

    immortality Home of the smoky breakfast Bacon! Staff Member

    Messages:
    14,011
    Likes Received:
    2,086
    Trophy Points:
    113
    Joined:
    Apr 15, 2006
    Location:
    Sth Auck, NZ
    Members Ride:
    HSV VS Senator, VX s2 Calais S/C
    I don't think my skills are at the same level as yours but next I want to create a local DNS so repeat lookups and other call home type queries stop at the local DNS. Need to learn more about what I can do with a Rpi that I run the Pi-hole on.
     
  10. VS_Pete

    VS_Pete Donating Member

    Messages:
    4,221
    Likes Received:
    6,361
    Trophy Points:
    113
    Joined:
    Dec 23, 2007
    Location:
    Brisbane
    Members Ride:
    VE II SV6 MY12 SPORTWAGON
    OK installed AdBlock+ on Internet Explorer.
    Then went to Microsoft Edge and wouldn`t open browser.
    Uninstalled AdBlock+ Edge ok now.
    (I uninstalled Chrome I don`t use it)
    Also got VPN
     
  11. immortality

    immortality Home of the smoky breakfast Bacon! Staff Member

    Messages:
    14,011
    Likes Received:
    2,086
    Trophy Points:
    113
    Joined:
    Apr 15, 2006
    Location:
    Sth Auck, NZ
    Members Ride:
    HSV VS Senator, VX s2 Calais S/C
    I use firefox and chrome as a backup. Explorer is just nasty.
     
  12. VS_Pete

    VS_Pete Donating Member

    Messages:
    4,221
    Likes Received:
    6,361
    Trophy Points:
    113
    Joined:
    Dec 23, 2007
    Location:
    Brisbane
    Members Ride:
    VE II SV6 MY12 SPORTWAGON
    How about install AdBlock+ on to Edge and see what happens
     
  13. immortality

    immortality Home of the smoky breakfast Bacon! Staff Member

    Messages:
    14,011
    Likes Received:
    2,086
    Trophy Points:
    113
    Joined:
    Apr 15, 2006
    Location:
    Sth Auck, NZ
    Members Ride:
    HSV VS Senator, VX s2 Calais S/C
    Not sure, don't use it. I try to avoid microsoft products where possible.
     
  14. losh1971

    losh1971 Well-Known Member

    Messages:
    6,145
    Likes Received:
    1,562
    Trophy Points:
    113
    Joined:
    Jan 17, 2010
    Location:
    North Tas
    Members Ride:
    VR Ute V6
    Been getting this every now and then.

    upload_2019-8-4_10-49-35.png
     
  15. Darren

    Darren Administrator Staff Member

    Messages:
    2,854
    Likes Received:
    161
    Trophy Points:
    63
    Joined:
    Feb 2, 2003
    Location:
    Adelaide
    Members Ride:
    HSV Clubsport R8 E2 M6
    That's an interesting one there losh, I use Symantec myself and can't say I have seen that although I don't use the toolbar despite it pestering me regularly.

    Still yet to hear back from the advertising guys but absolutely positive something in that is triggering issues.
     

Share This Page