Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

VY ss Trac off

Discussion in 'VY Holden Commodore (2002 - 2004)' started by fragger, May 5, 2019.

  1. fragger

    fragger New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    May 5, 2019
    Location:
    Campbelltown
    Members Ride:
    vy ss
    Since installing LED J.W.Speaker BAY15d rear brake lights the Trac off will not turn off when the car is started. Tried many times pressing the T/C button and nothing, any help
     
  2. accentstencil

    accentstencil Well-Known Member

    Messages:
    7,944
    Likes Received:
    281
    Trophy Points:
    83
    Joined:
    Jun 30, 2005
    Location:
    Eschol Park, Sydney
    Members Ride:
    WH II Caprice, 5.7 2017 Captiva.
    I would try putting the old globes back in to see if that fixes the problem. The LED's might need a load resistor.
     
    mpower and Lex like this.
  3. krusing

    krusing Active Member

    Messages:
    350
    Likes Received:
    103
    Trophy Points:
    43
    Joined:
    Jun 21, 2014
    Location:
    Bayside, Melbourne
    Members Ride:
    2002 VY L67 Calais Sedan, 2012 VE L77 Calais Wagon
    I put LED Brake/Tail Light Globes in my VXII when I had it, and the Cruise Control didn't work,
    Put the old globes back in, it started to work ok.
    Don't waste your money on LED Globes,
    the LED's seem to fail, and that will render the vehicle un-roadworthy,
    yes, even if 1 LED fails, they will deem it un-roadworthy.
    Taking in to account, unless the vehicle is setup LED Globes/Lights, they will never work properly.
     
  4. fragger

    fragger New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Joined:
    May 5, 2019
    Location:
    Campbelltown
    Members Ride:
    vy ss
    Thanx guys, I have worked it out, the LED brake lights need a load resistor fitted, as both the cruise control and trac control don’t work. When I put in normal globes, everything work fine, thanx for your help again
     

Share This Page