Welcome to Just Commodores, a site specifically designed for all people who share the same passion as yourself.

New Posts Contact us

Just Commodores Forum Community

It takes just a moment to join our fantastic community

Register

Faulty LCD Screen - VE Berlina

ScottyC

New Member
Joined
Apr 7, 2008
Messages
13
Reaction score
0
Points
0
Members Ride
VE Berlina
Hi all,

Just wondering if anyone else had had trouble with the screen on their entertainment system. My VE berlina has an issue where probably one in every 10 or so times I start the car, the screen does not come on. All you can do is turn the car completely off and then back on again and it'll be fine. We've taken it to Holden but they say that unless we can demonstrate the issue, they can't do anything about it. I figured it'd eventually stop working altogether and we'd be able to prove it beyond doubt but it's still the same - we're now coming toward the end of warranty. It's not a major thing but annoying that it's like that and that the techs basically don't believe there's a problem.

Cheers,

Scott
 

88GreenVN

Next Exit Left
Joined
Jun 12, 2006
Messages
6,795
Reaction score
131
Points
63
Age
57
Location
Surprise, Arizona
Members Ride
Dodge Ram Van 1500 5.2 V8
Hi all,

Just wondering if anyone else had had trouble with the screen on their entertainment system. My VE berlina has an issue where probably one in every 10 or so times I start the car, the screen does not come on. All you can do is turn the car completely off and then back on again and it'll be fine. We've taken it to Holden but they say that unless we can demonstrate the issue, they can't do anything about it. I figured it'd eventually stop working altogether and we'd be able to prove it beyond doubt but it's still the same - we're now coming toward the end of warranty. It's not a major thing but annoying that it's like that and that the techs basically don't believe there's a problem.

Cheers,

Scott
Take a photo of the car all lit up and the screen dead.
 

bigfut

Ve Driver
Joined
Jan 5, 2008
Messages
156
Reaction score
0
Points
0
Location
Ballarat VIC
Members Ride
Ve Omega
Yep, mine does the same and got the same answer from Holden.
 

andyman

The Only 6sp VZ Wagon
Joined
Mar 29, 2005
Messages
3,783
Reaction score
63
Points
48
Age
30
Location
Orange, NSW
Members Ride
2012 BT50 4x4, 84 Hilux 4x4 & 05 Husky TE450
give the dealer techline campaign #TL1241-0611

that bulletin is to do with the screens turning off, combination of software and hardware issues
 

Astranomical

Ecotec just kicked in yo
Joined
Apr 24, 2004
Messages
952
Reaction score
9
Points
18
Age
36
Location
Dee Why, NSW
Members Ride
Hammerhead Eagle i-Thrust

TrEnNaVY

Donating Member
Joined
Nov 16, 2008
Messages
133
Reaction score
2
Points
0
Members Ride
VY S V6
u said it happens every 10 or so times.
so go to ur local dealer and start your car 10 times until it does it and they can see.
deffinatly get it done b4 ur warranty is out, something like that would just piss me off
 

andyman

The Only 6sp VZ Wagon
Joined
Mar 29, 2005
Messages
3,783
Reaction score
63
Points
48
Age
30
Location
Orange, NSW
Members Ride
2012 BT50 4x4, 84 Hilux 4x4 & 05 Husky TE450

myberlina

BAD COP! NO DOUGHNUT!!!
Joined
Aug 16, 2005
Messages
395
Reaction score
1
Points
0
Location
Melbourne, VICTORIA
Members Ride
2006 VE Calais
Mine rarely gives me the blank screen. It does however perform magical colour schemes and occasionally remains on the dim light setting (as if the headlights were on... only they aren't!).

I have taken photos of my magical colour schemes and next time I pass the dealership I will drop in for a visit (with digital camera in tow).

I have been told that these units are extremely expensive to replace. Something in the order of $4k. Does anyone believe that to be true?
 

andyman

The Only 6sp VZ Wagon
Joined
Mar 29, 2005
Messages
3,783
Reaction score
63
Points
48
Age
30
Location
Orange, NSW
Members Ride
2012 BT50 4x4, 84 Hilux 4x4 & 05 Husky TE450
Mine rarely gives me the blank screen. It does however perform magical colour schemes and occasionally remains on the dim light setting (as if the headlights were on... only they aren't!).

I have taken photos of my magical colour schemes and next time I pass the dealership I will drop in for a visit (with digital camera in tow).

I have been told that these units are extremely expensive to replace. Something in the order of $4k. Does anyone believe that to be true?

there is a fix for that too, they have to fix a loose connection
 

Supe

Supe
Joined
Jan 2, 2008
Messages
147
Reaction score
0
Points
0
Location
Rural NSW
Members Ride
VE Calais 6.0
If the dealer is that Lazy that they won't honor an known problem which will cost them basically nothing to fix then I would take the car elsewhere. Can you trust a lazy dealer with the basics of servicing if they're too lazy to do some clean interior work on the car.
 
Top